bettre fastighetsfinansiering

Grundarna av Bettre, Alexander Åström och Robin Lindqvists, vägar korsades för första gången 2014 då de båda började jobba på samma nischbank. Under de kommande åren utvecklade de ett tätt samarbete där kommersiell fastighetsfinansiering mot utvecklare och fastighetsbolag kom att bli dera­s expertis. Fram till idag har de förmedlat finansiering till allt från mindre nyproducerade föreningar till refinansiering av större föreningslån med hundratals lägenheter.

Fastighetsbranschen ligger långt efter när det kommer till digitalisering

Fastighetsfinansiering är och har alltid varit en komplex och rentav krånglig process för alla inblandade. Ju fler affärer, desto mer administration för en långivare. Idén bakom Bettre föddes när de båda insåg att det fanns många förbättringsområden inom fastighetsfinansieringen, för såväl kreditgivare som låntagare. Genom att ständigt utveckla och förbättra ansökningsprocessen ser de både grundarna stora möjligheter till att sätta en ny standard inom branschen.

Något som tidigare tog timmar går nu bara på några minuter

Plattformen Bettre introducerar ett helt nytt sätt att ansöka om finansiering. Hela ansökningsprocessen är digital – från det att ansökan skickas in tills det att utbetalningen är genomförd. Tekniken möjliggör att en ansökan kan analyseras i realtid och anpassas efter den information kunden lämnar. Att göra ansökningsprocessen användarvänlig och automatiserad leder i sin tur till att en låntagare både kan göra fler och bättre affärer.

Bettres främsta målgrupp är fastighetsbolag, bostadsutvecklare och bostadsrättsföreningar i alla dess storlekar. Att som kund få möjligheten till fler lånerbjudanden öppnar upp en helt annan transparens på marknaden. Att själv behöva ha kontakt med flera olika bankmän är bara tidskrävande och krångligt. Bettre agerar som en kontaktperson mot samtliga kreditgivare och har med en lång erfarenhet i ryggen skapat sig förståelse för vad varje kreditgivare vill se i en ansökan.

Plattformen säkerställer att endast ansökningar som passar långivarens kreditram presenteras. Det bereder mark för nya möjligheter som långivare. Tack vare ett så pass pålitligt system kan hundratals ansökningar bedömas dagligen, vilket är något som ingen annan aktör haft möjlighet till tidigare.

Skräddarsydda lösningar

En stor fördel är att plattformen erbjuder bostadsutvecklare att ansöka om fastighetslån som skräddarsys utifrån behov. Det kan gälla allt från finansiering av byggnadskreditiv för hyresrätter och bostadsrätter till brygglån eller förvärvskrediter i slutfinansiering till bostadsrättsförening. Bettre tillgodoser finansiering genom hela projektet, från början till slut.

  • Som bostadsrättsförening finns möjligheten att konkurrensutsätta sitt föreningslån och refinansiera det hos en ny kreditgivare.
  • För en förening som är under ombildning kan en ansökan om finansiering säkerställa marknadens bästa villkor.

Det självklara valet vid fastighetsfinansiering

Alexander och Robin ser ljust på framtiden. Genom en skalbar plattform finns stora möjligheter att ta in ännu fler ansökningar än vad bankerna har kapacitet till. Ansökningsprocessen för fastighetsfinansiering ser likadan ut på alla marknader. Likt hur Uber har förändrat taxibranschen och Lendo förenklat jämförelse av blancolån ser de Bettre som det framtida självklara valet vid finansiering av kommersiella fastigheter.