1. Hyllie Terrass – Hållbarhet i fokus

I Malmös mest hållbara stadsdel Hyllie börjar den klimatneutrala byggnaden Hyllie terrass ta form. Tolvvåningsbyggnaden är stilren med spännande arkitektoniska inslag och med en uthyrningsbar yta på 14 000 kvadratmeter. Våningsplanen har flexibla kontorslokaler där varje hyresgäst kommer att erbjudas en egen grön terrass.

Inom en snar framtid ska byggnaden certifieras med NollC02 och kommer då vara en av de första byggnader i Sverige att inneha den typen av certifiering. Visionen är att byggnaden ska göra mindre miljöavtryck genom en minimalistisk och stilren fasad.

Utvecklare: Skanska
Arkitekt: Cobe Arkitekter
Byggstart: 2020
Inflyttning: 2021
Certifiering: LEED Platinum, Well Building Standard & NollC02
Yta: 13 850 kvm

Arctic Bath – En flytande upplevelse

Mitt i Luleälven I Harads, Bodens kommun ligger det flytande hotellet Arctic Bath. Konceptet lanserades 2018 och tar idag emot gäster från hela världen. Den spektakulära byggnaden är uppbyggd på pontoner täckta med timmerstockar som under sommartid flyter på vattnet samt fastfrusen i isen vintertid.

I mitten av den runda byggnaden finns ett kallbadhus där den modige kan ta sig ett dopp. Hotellet har totalt tolv kabiner varav 6 ligger på land och resterande flyter på vatten. Utöver kallbadet så finns tre bastur, varmbad, en relaxavdelning samt bar och restaurang.  Designen ska symbolisera den tid då platsen användes för timmerflottning via älven. Byggnaderna är inredda i skandinavisk stil och fokus ligger på att gästerna ska få njuta av det norrländska landskapet.

Utvecklare: Vittjärvshus
Arkitekt: Bertil Harström & Johan Kauppi
Byggstart: 2018
Inflyttning: 2020

Våghuset – En kontorsbyggnad med nya perspektiv

I den nybyggda stadsdelen Masthuggskajen i Göteborg har bygget av en ny kontorsbyggnad startat. Bara ett stenkast från Järntorget ligger Våghuset som utmanar med sin spännande och unika gestaltning. Göta älv är inspirationen bakom Våghuset som kommer bli en ny ikonbyggnad i Göteborg.

Kontorsbyggnaden består av två hus med en total yta om 14 900 kvm. Längst upp finns en takterrass på 1 200 kvm med utsikt över staden. Våghuset kommer erbjuda moderna och flexibla kontor och gatuplan med caféer, restauranger och butiker. Byggnaden ska certifieras med BREEAM Excellent vilket innebär att stort fokus ligger på inomhusmiljö, luftkvalité, ljud- och ljusinsläpp.

Utvecklare: NCC
Arkitekt: White Arkitekter
Byggstart: 2019
Inflyttning: 2022
Certifiering: BREEM Excellent
Yta: 14 900 Kvm

Bergsbadet – En naturnära upplevelse

350 meter över havet i hjärtat av Hälsingland går byggnationen av Bergsbadet snart av stapeln. Visionen är att bygga ett hotell och upplevelsebad där besökarna får en naturnära och kulturbärande upplevelse. Utöver spa och bad planeras en konferensanläggning, restaurang, gym, biograf och arkadhall i anslutning till hotellet. För den som vill stilla sinnet så planeras även en lugn plats med interaktiv konst.

Bergsbadet är ett stort projekt som ska komma att gynna den lokala och regionala strategin att öka besöksnäringen. Huvudsyftet är att skapa en balans mellan ökad turism, arbetstillfällen och inflyttning för att bidra till en hållbar utveckling av landsbygden.

Utvecklare: Järvsö Bergsbad Fastighets AB
Arkitekt: Liljewall Arkitekter
Byggstart: 2022
Inflyttning: Beräknat till 2024


Emerald House – Hagastadens nya kronjuvel

I den västra delen av Norra Stationsparken i Hagastaden, inledde Castellum tillsammans med HSB, år 2019 ett projektsamarbete kring kvarter 11. Fastigheterna kommer vara WELL-certifierade vilket innebär att fokus ligger på att skapa attraktiva arbetsplatser genom hälsa och välmående.

Kopplingen mellan Norra Stationsparken i väst och Tullparken i öst stärks genom fastighetens runda form. För markplanet planeras det en restaurang om 661 Kvm med en uteservering mot parken, samt tillhörande parkering. Längst upp på taket finns takträdgårdar med planteringar som ger möjlighet till både avkoppling och utomhusarbetsplatser.

Fastighetsutvecklare: Castellum tillsammans med HSB
Arkitekt: Wigårdhs
Byggstart: 2021
Inflyttning: Beräknat till 2025
Yta: 10 000 kvm

Vildmannen 7 – Kultur möter framtid

På en av Stockholms bästa adresser har projektet att återbygga Vildmannen 7 startat. Fastighetens innandöme totalförstördes i samband med en brand i november 2017.  Lyckligt nog stod stenfasaden kvar, vilket gör att den 120-åriga fastigheten nu gör comeback i en modernare tappning

Vildmannen 7 har mycket kulturhistoria i bagaget, både vad det gäller arkitektur och hyresgäster. Fastigheten byggdes mellan åren 1895 och 1897 och liknades då med en medeltida borg med den ovanliga fasaden i Roslagssandsten med rik ornamentik.

Hufvudstaden har nu inlett ett samarbete med Stockholms Stad för att ta fram en ny detaljplan för Vildmannen 7. Bakom den kvarvarande stenfasaden pågår den komplicerade och smått spektakulära grundläggningen för den nya fastigheten.

Tack vare att fasaden räddades kommer fastigheten kunna behålla sin forna stjärnglans. Invändigt finns det stora möjligheter att skapa effektiva planlösningar med fler hållbara system. Större ytor blir lägenheter och kontor. Utegården kommer att få en ny struktur med mer ljusinsläpp genom glaspartier och franska balkonger. Längst upp i fastigheten återfinns ett taklandskap med takterrasser ut mot gården för både kontorshyresgäster och boende. Fastigheten kommer vara ett möte mellan gammalt och nytt och planeras stå klart år 2023.

Utvecklare: Hufvudstaden
Arkitekt: Stadion Arkitekter
Byggstart: 2020
Inflyttning: 2023
Yta: 7000 BTA

Drabanten – Ett modernt livsstilsboende

Sveafastigheter har tillsammans med Silver Life ingått ett samarbete för att blåsa nytt liv i den tidigare något trista bostadslängan vid Drabantvägen i Upplands Väsby. Projektet kommer mynna ut i ett modernt kombinerat livsstilsboende. Det byggs för tre huskroppar, ett bostadsrättshus, ett vård-och-omsorgs boende samt ett tredje som blir ett boende med hyresrätter. Hyreshuset med 18 våningar kommer att ha en gemensam takterrass med milslång utsikt.

Drabanten kommer att erbjuda en aktiv och social livsstil för seniorer. I husen kommer planeras det för restaurang, och i enlighet med Silver Lifes koncept kommer det finnas ett gym, relax och lounge att ta del av.  

Kommunens ambition är att skapa en levande stadskärna och med så pass bra kommunikationer och närheten till centrum så tros området attrahera många aktörer. I framtiden planeras fler bostäder som ska locka människor i alla kategorier; barnfamiljer, seniorer och studenter.

Utvecklare: Sveafastigheter
Arkitekt: Ripellino Arkitekter
Byggstart: 2019
Inflytt: 2021
Uthyrbar yta: 12 100 kvm

Behöver du finansiering till ditt nästa fastighetsprojekt?
Vår plattform gör kapitalanskaffningen både enklare och billigare