# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Det finns för närvarande 3 st. namn som börjar på bokstaven U.
Uppläggningsavgift
Uppläggningsavgifter i samband med lån är vanligt förekommande. Det är en engångsavgift för långivarens administration av lånet som tas ut i samband med utbetalning av lånet eller alternativt betalning på den första fakturan.
Upplåtelseavgift
En upplåtelseavgift är en extra kapitalinsats som bostadsrättsföreningen begär då en bostadsrätt upplåts senare än övriga bostadsrätter. De kan exempelvis röra sig om när en hyresrätt ombildas till en bostadsrätt, när det sker så önskar bostadsrättsföreningen att få mer betalt än vad de ursprungliga köparna betalade i insats. Det kan sägas vara mellanskillnaden mellan marknadspris och insats enligt ekonomisk plan.
Upplåtelseavtal
Ett upplåtelseavtal är det avtal som en bostadsrättsförening tecknar med den första ägaren av bostadsrätten. Avtalet ger medlemmen rätten till att nyttja bostaden och det ska framgå vilka ytor som upplåts till den boende. Om bostadsrätten sedan säljs vidare från den första ägaren så är det istället ett överlåtelseavtal som ska tecknas. För att ett upplåtelseavtal ska kunna skrivas krävs det att föreningens ekonomiska plan är registrerad hos bolagsverket och godkänd. Ett upplåtelseavtal skrivs antingen vid nybyggnation av bostadsrätter eller när hyresrätter ombildas till bostadsrätter. Oavsett så tecknas avtalet mellan föreningen och den första ägaren

Är du inte övertygad än?

Fyll i din kontaktinformation så hör vi av oss och berättar mer

Hej!